RFID märkning av människor

Idag är alla våra pass RFID märkta. I morgon tar man nästa steg och RFID märker mäniskorna direkt.

För några år sedan vill en KD-riksdagskvinna RFID märka män som fått besöksförbud

I år vill vill man operera in chip med GPS-sändare i idrottare för att förhindra doping.

Det är inte många år sedan FDA i USA godkände att operera in RFID-chip i människor och nu försöker förtvivlat företaget hitta marknader för att kunna sälja sin produkt.

Problemet alla missar är att det är väldigt integritetskränkade men även att det är väldigt lätt att klona dessa chip.  Man kan fråga sig om varför politiker inte tänker på det innan de inför dyrbara och kostsamma tekniska lösning.

Vill någon fuska så går det rätt enkelt att göra det. Så frågan är då varför införa system som RFID i pass när dessa inte på något sätt stoppar terroristerna och samtidigt gör det enkelt för utomstående att stjäla informationen från chippet på passet bara genom att befinna sig i passets närhet ?

I ett framtida samhälle där människor går omkring med RFID-chip i kroppen så kan en brottsling gå till en vanlig affär och där gå runt. Det blir väldigt enkelt att samla in information från hundratals andra och sedan klona och låta oskylidiga bli lidande.  Det enda RFID funkar bra för är att registrera vanliga oskyldiga människor – men det kanske är politikernas uppsåt.


Comments are closed.