Tracker får inte kopplas bort.

Stockholms tingsrätt har beslutat att inte tvinga nerstängning av trackern Openbittorrent från Portlane. Domstolen ansåg att nerstängning ställer alltför långgående ansvar för Internetleverantören Portlane.

Ett trevligt beslut om att mere conduit gäller för Internetleverantörer.

Uppdaterad: Enligt SVD  kommer målet inte vara klart fören till sommaren och att detta är den bittracker som då ersatt Pirate bays tracker.  Domen liknar domen mot Black Internet – där tvingades de koppla bort The Pirate bay den har överklagats.

PS mere conduit betyder att Internetleverantören levererar bara  kablar där kundernas trafik åker igenom och är inte ansvarig för  innehållet som åker i kablarna.


One Response to Tracker får inte kopplas bort.

  1. Pingback: Räkna inte bort Piratpartiet « Leo Erlandsson