Friheten på nätet och Carl Bildt.

Datalagringsdirektivet skulle egentligen vara del av svensk lagstiftning idag om Sverige följer EUs regler. Men svenska regeringen och även det socialdemokratiska partiet har bestämt sig för att mörka direktivet till efter valet i höst.

De stora partierna i riksdagen vill inte visa hur överens de är i att övervaka det svenska folket stort och brett utan hänsyn till mänskliga rättigheter.

Då är det inte konstigt att Rick Falkvinge uttrycker sitt förakt för Bildt utspel att skydda friheten på nätet – Bild kastar helt enkelt sten i glashus och borde  ägna lite uppmärksamhet åt vad som händer här i Sverige och inte bara kritisera andra länder.


One Response to Friheten på nätet och Carl Bildt.

  1. Pingback: Den goda staten och det demokratiska underskottet | Sagor från livbåten