Jämt inför valet 2010!

De rödgröna röran tappar mark i DN/Synaves januarimätning. Det betyder en sak – Piratpartiet kan bli vågmästare i valet 2010 – det gäller bara att komma in i riksdagen. Sjukförsäkringen har varit den stora frågan under perioden vilken påverkat blocken och givit alliansen ett kliv framåt.

Piratpartiets huvudmotståndare SD får minskade antal sympasitörer och verkar vara på en trend mot att falla ner nedanför 4% strecket. Kanske riksdagspartiernas Burka-strategi har något med saken att göra.

PS Verkar som männen är blåa och kvinnor är röda.


4 Responses to Jämt inför valet 2010!

  1. Pingback: SEX för alla, om det dokumenteras « Emil Isberg

  2. Pingback: Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

  3. Bra frågor och jag har inga bra svar men vad jag kan säga är att normalt så brukar företag som sysslar med opinionsundersökningar inte ändra sina metoder från en mätning till en annan.
    Det gör att förändringarna Synovate får fram från en månad till en annan då visar på verkliga förändringar i väljarsympasitörerna – givet att förändringarna då är statistiskt signifikanta.

  4. Jag tror att du drar omfattande slutsatser på lös grund. Skulle exempelvis den s k burqastrategin ha hunnit inverka så mycket? Hur gör de 20% som är osäkra och hur många vägrade svara?

    Vilka förändringar är signifikanta, om ens några, och vilka är det inte?

    Hur har Synovate omarbetat rådata för att få fram hur folk kommer att rösta (firmorna redovisar inte rådata, utan gör gissningar om hur folk KOMMER att rösta, det gör de flesta av dem)?