Datalagring och kriminella Sverige

Sverige har återigen blivit dömt i domstol för lagtrots. Sverige har inte infört datalagringsdirektivet i svensk lag trots att Sverige var det drivande landet för att införa direktivet.

Socialdemokraterna f.d. justistieminister Tomas Bodström var den starkaste ivraren att införa datalagringsdirektivet. Tomas var så ivrig att övervaka svenskarna som om de vore de värsta brottslingar att hans takter fick namnet Bodströmssamhället. Det namnet har Thomas Bodström sedan ’stulit’ och använder för sin blogg.

I Tyskland har direktivet införts och där har det lett till att tyskarna inte längre vågar tala i telefon och ändrar sina kommunkationsvanor. Tyska EU-parlamentarikern Alexander Alvaro säger om lagen

– Min personliga åsikt är att datalagringen liknar en katastrof.

Alliansen med justitieministern Beatrice Ask i täten har valt att medvetet skjuta på införandet av lagen till efter valet 2010. De är rädda för att Piratpartiet skall använda införandet av lagen för att vinna politiska poäng och komma in i riksdagen.

I stället låter de Sverige vara kriminellt och tvingas betala böter till EU för det svenska lagtrotset. Frågan är om inte alliansen borde tvingas betala Sveriges böter på ett antal tiotals miljoner kr då det är ett medvetet val och del i alliansen valrörelse.