EU-minister, Piratpartiet 2.2% och Hells Angels.

Birgitta Ohlsson blir EU-minister trotts hennes uttalade motstånd mot FRA-lagen. Ett godkänt val givet att det hade kunnat bli mycket värre. Tyvärr är hon kanske lite väl kompromissvillig men jag hoppas att hon kan hjälpa till att styra EU-direktiv till att ta lite större hänsyn till personlig integritet. Hon kommer definitivt vara motståndare om ny lagstiftning liknande datalagringsdirektiv förs fram inom EU. Birgitta Ohlsson är folkpartist och en stark anhängare av mänskliga rättigheter.

Piratpartiet får 2.2% i väljarundersökning. Partiet har syns i media på sistone då Piratpartiet meddelat sin riksdagsgrupp och även meddelat att man ställer upp i kommun och landstingskommunvalet på många orter. Själv hoppas jag kunna stå på listan till riksdagsvalet, landstingsvalet (Västmanland) och kommunalvalet (Västerås) för Piratpartiet och hjälpa det nå ett bra valresultat.

Nu tar MC-klubbarna med Hells Angels upp kampen om väljarna. De har bildat Frihetspartiet där två medlemmar av Hells Angels sitter i styrelsen. Målet för partiet är kastrering av våldtäktsmän och pedofiler, drogliberalisering och mindre antal poliser.

Det låter kanske konstigt men i många mindre kommuner så behövs det mindre än 100 röster för att få en plats i kommunfullmäktige. Frihetspartiet verkar ha rötterna i Värmland så kanske de tänker sig ställa upp i något kommunval där och få en plats och partibidrag.  Jag tror att de faktisk har en reell chans att komma in om de bara satsar på det – om de inte har tillräckligt många i en liten kommun så skulle de faktiskt kunna få sina anhängare att flytta till en specifik kommun för att komma in. Så i teorin så skulle man kunna se en kommun bli överrumplad av att  MC-folk flyttar in och röstar in Frihetspartiet i kommunfullmäktige.


2 Responses to EU-minister, Piratpartiet 2.2% och Hells Angels.

  1. Är det inte färre poliser de vill av. Kan ju i och för sig vara kul med mindre poliser så att de är lättare att slå också 😉