Det behövs inte mer resurser

I Dagens Nyheter skriver skolborgarrådet Lotta Edholm(fp) en debattartikeln där hon visar på att de satsar mer på eleverna och får bättre resultat i skolan genom att skära ner på administrationen.

Utan att man tänker på det så råkar så gott som alla administrationer ut för Parkinsons lag. De expanderar utan att det på något sätt är nyttigt för helheten och administratörer föder fler administratörer.

Vad man måste göra är att hela tiden mäta hur mycket av resurserna går till verklig arbete och hur mycket går till administration och se till att man inte låter administrationen växa på resten av verksamhetens bekostnad. Håll administrationen konstant och låt den inte växa som ett odjur som tar mer och mer av resurserna från det verksamheten verkligen skall göra – oavsett om det är att lära elever eller bota sjuka.

Det behövs inte mer resurser – det behövs effektivare användning av resurserna genom att ta bort onödig administration.


Comments are closed.