Farligt att skämta.

En av problemen med Internet är att vad man säger kan inte tolkas mot ens ansiktsuttryck. Det gör att mottagarna av ett meddelande kan inte förstå om det är så att det man säger inte skall tas på största allvar. I levande livet så är det enkelt att via kroppspråket förmedla ironi och sarkastiska uttalande – svart humor då den är som bäst. På Internet så leder det till att du blir arresterad och får sitta i häktet.

Det är så lätt att ens skämt tas för allvar och att det leder till stora rubriker i tidningarna. Det är tyvärr så att när man väl har sagt något så kan många ta det som allvar.


4 Responses to Farligt att skämta.

  1. Jag personligen som är en nästan överdriven ironiker har svårt att uttrycka mig i text.

    Mina mail och SMS ser därför ofta ut som 1800-tals telegram. Korta, koncentrerade och rent av livlösa.

    En kompis och jag hade en period när vi ist. för att fråga ”Var är du?” skrev våra SMS med det militärt korta ”Position frågas?”

  2. Addendum: Sen kan man ju säga att vissa saker är lite väl extremt att skämta om. Att skämta om att begå en massaker är ganska allvarliga saker. Nu har jag inte läst inlägget, så jag vet inte i vilket sammanhang han har ”skämtat” om detta, men på det hela taget är detta en så pass allvarlig grej att jag nog tycker att hans ISP har agerat korrekt som gett ut hans uppgifter till polisen/FBI.

    Det är bättre att ta en sådan sak på allvar, och agera, än att vi ignorerar det och samma sak händer här som det gjort i USA och i Finland.

  3. Låt oss hoppas att han gör en rättsprocess mot sin ISP för att de lämnade ut hans uppgifter till polisen.