Stödet för kungen fortsatt starkt.

En gång i tiden så valdes kungen i Sverige till sin post. Kungatronen var då inte något man ärvde utan det var en position dit en mäktig person valdes. Så alla kunde bli kung i teorin.

I Sverige har vi numera arvskungadömme – en nation där alla människor är lika värda – men vissa är mer värda än andra och får ärva kungadömmet.

Stödet för kungen är fortsatt starkt endast 22 % av svenska folket vill avskaffa kungen och hela 59% vill fortfarande behålla kungen.

En av motionerna på Piratpartiets årsmöte handlar om avskaffandet av kungadömet. Vi får se vad resultatet blir men styrelsen rekommenderade avslag för att det är ingen fråga för Piratpartiet.


2 Responses to Stödet för kungen fortsatt starkt.

  1. Sverige har haft ärftlig krona under minst 2/3 av våran existens som rike.

    Och som du säger, dit en MÄKTIG person valdes. Oftast utsedd av den föregående konungen, och accepterad (eller förkastad) av tinget.

    Och kungen är i sig relativt harmlös, jag tycker det luktar mer av avundsjuka än något annat bland anti-rojjalisterna. Då utgör Thomas Bodström, Beatrice Ask, Mona Sahlin och Fredrik ”skalle-pär” Reinefeldt betydligt farligare för sverige, så fokusera på att avskaffa dom först, sen kan ni börja gnälla på kungen existerar.

  2. Det låter befängt att avsätta kungen som en av de motioner som PP borde ta upp :S Visst, kungen kanske inte är bra i långa loppet, men det är verkligen INTE där problemet ligger! Vi röstar som blocket vi blir ”adopterade av” vill i frågan, och riktar istället in oss på de stora frågorna som integritet!

    Skäms på den som la denna motion! Bra tänkt, men helt ute och cyklat! Kvantitet före kvallitet? Nej Tack!