Ask i blåsväder

Nej det är inte askan från Island som är ämnet för detta blogginlägg utan Justitieminister Beatrice Ask som nu vill  ändra villkoren för att få kreditupplysning något som JK hävdar egentligen skulle kräva grundlagsändring men som regeringen och riksdag verkar tvinga igenom utan grundlagsändring.  Detta har fått både justitiekanslern och Aschberg att gå i taket.
För programledaren Robert Aschberg är problemet att detta verkar främst skydda politikerna från journalisternas snokande ögon och försvårar för dem att göra granskande reportage om politiker och tjänstemän.

Eftersom vi i Sverige inte har någon sätt att stoppa regeringen och riksdagen att stifta lagar som bryter mot grundlagen så kan man inget göra annat än att se dem spä på det stora politikerföraktet som finns i landet.  Att de gör det precis före ett val är mycket otrevligt men är förmodligen del i en moderat plan att försöka verka stå för integritet och försöka sopa bort stanken från alla de integritetskränkande lagarna de inför under mandatperioden.


Comments are closed.