Jävsmisstänkta domare går fria.

HD har bedömt att två av domarna i The Pirate bay målet inte var jäviga även fast de både ingick i samma kretsar som målsägarna i målet. HD ansåg att medlemskap i samma föreningen inte var jäv.

På KTH så var  Per Strömbäck – ansvarige för Netopia en webbplats stödd av innehållsindustrin som skrivit debattartiklar där han förordar reglering av nätet – var moderator i en debatt på  KTH där man skall diskutera frihet och integritet på Internet. Debattörer är Alexander Bard och Mikael von Knorring. Jag må vara gammelmodig men normalt så brukar man i debatter ta in personer som är neutrala att vara moderator och så låta debattörerna föra fram sina åsikter. I detta fallet så är moderatorn i högsta grad en lobbyist för minskad frihet och integritet på Internet.

Det fanns en gång i tiden då man brukade försöka ta neutrala domare till rättegångar och neutrala moderatorer till debatter – nu för tiden så går allt ut på att rigga allting till sin sida och så låtsas som om man är neutral.

PS Tydligen tänker man överklaga det hela och dra jävsanklagelserna till EU-domstolen – men det kommer ta många år innan EU-domstolen kommer med sitt utslag.


4 Responses to Jävsmisstänkta domare går fria.

 1. Domare ”kan aldrig vara jäviga”, eftersom de dömer varandra, eller hur? Rättvisan år så oerhört smart att det i stället blir ”rätt att visa” som i Thorsson-fallet!

 2. Kan väl tillägga lite om Justitierådet Leif Thorsson.
  Han erkände att han brutit mot sexköpslagen (2005) och haft en tillfällig sexuell förbindelse med en 20-årig manlig gymnasieelev.

  HD´s dåvarande ordförande, Bo Svensson ansåg att justitierådet Leif Thorsson, som erkänt köp av sexuella tjänster, inte behövde uppmanas att avstå från att döma i sexmål: ”TVÄRTOM KAN MAN JU SÄGA ATT HAN HAR DJUPA KUNSKAPER I ÄMNET”

  L. Thorsson är son till Inga Thorsson, Hon var bla. Ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, riksdagsledamot,mm

  Hela Sveriges rätts och domarväsende är en enda stor klubb för inbördes beundrare som kliar varandra på ryggen!

 3. Det är faktiskt väldiigt svårt att förstå vad problemet skulle vara att ha domare som INTE står ena parten mycket nära… Om det inte är politiskt förstås, då är det fullt logiskt.

 4. Det var väl väntat. Det hela är en politisk tillställning.
  Ta tex Justitierådet i HD Kerstin Calissendorff.

  Ojoj vilka förgreningar och kontakter hon har med SFU, är kompis med Rosén, Danowsky och hela gänget där.