Piratpartiet gör kor arbetslösa!

Helgen har varit full av aktivism för Piratpartiet. I lördags var vi på Barnens festival i centrum och delade ut fil. Fildelning till barnen – hur skall nu korna kunna överleva, de blir arbetslösa när folk ger bort fil helt gratis! 🙂  </slut på ironi>

Det var en lyckad dag och vi blev av med en stor bunt flygblad – de liksom flög ur händerna på oss. Inte ens rasisternas stora demonstration fick dagen att bli dålig.

Idag söndag var det vårmarknden på Rocklundas tur för lite pirataktivism. Jag, Emil och Rolle gick runt på marknaden och visade upp oss i vår piratpartietmundering så folk kan se att vi finns.

Emil gick med en bunt flygblad i bakfickan och en gick förbi och frågade – nja inte riktigt rätt – han krävde att få ett flygblad från oss. Emil gav honom ett flygblad och jag gav honom tummen upp!

Det var lite förvånande att bara kristdemokraterna ställde ut på vårmarknaden. Jag hade förväntat mig att alla partierna skulle finnas där. Piratpartiet valbudget är skral så vi hade helt enkelt inte råd att satsa på vårmarknaden.

De andra lokala partierna verkar lite handlingsförlamade av det faktum att Miljöpartiet inte valt sida ännu. Både Västeråsalliansen och de röda vill att Miljöpartiet skall välja dem inför valet.  Väljer Miljöpartiet de röda så vinner de förmodligen valet för socialdemokraterna är starka i staden. Men väljer Miljöpartiet Västeråsalliansen igen så blir valet jämnare och då har Piratpartiet en reell chans att bli vågmästere. Vi får se vart det lider.

En tröttsam och lyckad helg för pirataktivismen.

PS Titeln på bloggposten är ett litet nyp till alla de som hävdar att fildelarna tar deras lön. Bara och läsa Emils blogg om författaren  Jon Konrath för att se en helt annan vy av det hela – en författare som gillar fildelningen.


Comments are closed.