SvD lurar väljarna!

Svenska Dagbladet försöker sälja sig själv som väljarnas hjälpreda genom att ha sin tjänst Faktakollen där de kontrollerar politikernas utspel mot verkligheten och säger vad som verkligen ligger bakom de fakta politikerna använder i sina utspel.

Svenska Dagbladet försöker lura sina väljare genom att ha en s.k Valkompassen som försöker framstå som en oberoende  vägledare åt folket så de kan se vilket parti de skall rösta på men som i verkligenheten är en illa dold propagandamaskin i avsikt att få folket att rösta på Sverigedemokraterna.

Kommentarerna på Internet under valkompassen är mycket upprörda över att man oavsett hur man försöker inte kan få vissa partier som sitt favoritparti. Piratpartiet går det helt enkelt inte att få som favoritparti.  ALLA som besvarar frågorna får Sd som stark kandidat att rösta på och det oavsett om man då röstar helt tvärt emot Sverigedemokraterna på deras viktigaste fråga.

Ta t.ex. en fråga – Skall vi avlyssna för att fånga terrorister – att frågan ens finns med är skrattretande för alla partiet är ju för att avslyssna för att fånga terrorister. Även piratpartister är för det. Piratpartiet är emot massavlyssning men har i sig inget emot riktad avlyssning mot ett fåtal individer om de hotar rikets säkerhet. Så frågan är en riktigt kuggfråga som inte borde finnas med på valkompassen för den skiljer inte partierna åt.

Frågorna är uppenbarligen inte gjorda för att kunna se vilket parti man bör rösta på utan drar fram Sverigedemokraternas mest folkliga frågor i ett försök att lura svenska folket. Hela valkompassen är ett riktigt skämt och de som gjort den är uppenbarligen ute efter att lura folk att rösta på Sverigedemokraterna.