Datalagringsdirektivet för dyrt för att stoppa brott

Enligt polisen så väljer de att inte begära ut digital information för att den är för dyr att anskaffa. Den information ISPerna kommer bli tvingade av lagra kommer knappast att användas för att polisen anser det vara för dyrt att betala IPSerna kostnader för att ta fram informationen.
Polisen får betala ca 1000 kr per person de får information om. Det kan då jämföras med de hundratals miljoner kronor som direktivet förväntas kosta för att implementera och driva. Om polisen inte anser det vara värt 1000 kr – då skulle de knappast anse hela kostnaden för datalagringsdirektivet är värt att betala för. Polisen hade nog hellre använt pengarna till något bättre än datalagringsdirektivet.

Datalagringsdirektivet är ett dyrt lustprojekt från övervakningskåta politiker utan en uns av förmåga att inse kostnadskonsekvenserna för sitt beslut. Jag är mycket tveksam om polisen valt datalagringsdirektivet om de själva fått 250 miljoner kronor per år och själva fått bestämma vad de pengarna skulle användas till.

I slutändan så blir det vi vanliga svenskar som får betala för skrytbyggena antingen genom högre Internet-taxor eller via skattesedeln. Tyvärr försöker politikerna smussla undan hela lagstiftningen genom att gömma den till efter valet – allt för att slippa att Piratpartiet får genomslag för sin frågor i valrörelsen.


Comments are closed.