Internet är inte ett laglöst land

Anna Troberg och Rick Falkvinge partiledarna för Piratpartiet skriver en debattartikel i Svenska Dagbladet med anledning av att Black Internet blockerar The Pirate bay för sina kunder. Rädslan för att de skall tvingas betala böter gör att Black Internet stänger av Pirate bay för sina kunder även trots att en av domarna i målet hävdar att kravet bara var att de inte skulle ge Pirate Bay Internetkoppling – vilket då skulle tyda på att de inte behöver blockera webbplatsen.

Andra om det hela: Jinge undrar varför domstolen då inte förbjuder Google – för alltings som finns på Pirate Bay finns på Google med, Erica ondgörs sig över de stora amerikanska intressena påverkar sverige och säger det alla vet om att folk kommer finna andra vägar att fildela. Pezster frågar om det finns någon tänkande journalist. Svensk Myndighetskontroll påpekar att nyligen fick Journlistförbundet smäll på handen då de försökte stoppa länkar men tydligen går det att stoppa Black internet.
Även Rick och Anna kommenterar sin artikel.