Piratpartiet, Malmström och Datalagringsdirektivet

Ett hundratal organisationer har puffat på EU-kommissionären Cecilia Malmström där de ber henne och skrota datalagringsdirektivet. Organisationerna vill detsamma som Piratpartiet – stoppa datalagringsdirektivet.

Datalagringsdirektivet handlar om att telekom bolag måste hålla reda på vart mobiltelefonerna är då de gör någonting på nätet – sänder eller får SMS eller samtal etc. Detsamma gäller uppkoppling och kommunikation på Internet. Det kommer lagras mycket stora mängder data om privatpersoner utan att dessa data behövs sparas och de är absolut inte nödvändiga för att tillhandahålla tjänsterna.
Cecilia Malmström säger dock att hon inte tänker sig att stödja WD29 och lagra Google-sökningarna som del av datalagringsdirektivet.

Läs hela brevet till Malmström.