Symantec ger fingret åt danska domstolar ?

I Danmark blockarer ISPerna The Pirate bay pga domstolsbeslut. Nu lanserar Symantec en ny DNS tjänst där The Pirate bay inte är blockerad. Så danskar som vill komma åt Pirate bay kan då gå via Symantec.

Symnatecs DNS tjänst blockerar kända phishingsiter och webbplatser med virus osv. Det är ett led i deras kamp för att tillhandahålla tjänster för att få bort malware från Windowsmaskiner.  En kamp som hittills har förlorats stort mot alla datorbrottslingar som enkelt knäcker skyddet för Windows-maskiner och gör om dem till zombies i stora nätverk. Dessa zombienätverk används för att infektera fler maskiner för att tjäna pengar på att skicka spam. Några hundratusen datorer i ett zombienätverk som skickar spam räcker gott för att fylla våra brevlådor med skräppost. Runt 95% av all epost som skickas idag är tyvärr spam.


Comments are closed.