Almedalen 2010 – jag är där men inte där.

Idag startar kalabaliken i Almedalen 2010. Politiker och lobbyisterna invaderar Gotland. Bara Piratpartiet har ett 50-tal personer i Almedalen. Till det kommer då alla riksdagspartierna som har sina egna dagar under veckan och de 700 journalisterna. Lobbyisterna är så många att de inte går att räkna.

Det är 1400 event planerade så det är ’bara’ 200 per dag. Även om man då är aktiv 20 timmar per dag så räcker det till bara 6 min per event – och däri är tiden inräknad för att förflytta sig till platsen för eventet. Tanken att kunna se mer än bara en bråkdel av vad som sker i Almedalen är något man får ge upp direkt. Med en mera realistisk inställning om 30 min per event och 10 timmar per dag så klarar man 20 event om dagen vilket är 10% av allt som händer där.

Faktum är att man förmodligen får reda på mera intressant genom att stanna hemma och följa rapporteringen på TV och radio som sänder nästan oavbrutet under dagarna om allting av större intresse från Almedalen. TV sänder inte bara i Kunskapskanalen och SVT 24 och de vanliga kanalerna även webbsändningar gör att alla kan stilla sin Almedalshunger 12 timmar om dagen och inte ens sätta sin fot i Almedalen.

Själv kommer jag följa Almedelan via media – så jag kommer vara där i tanken – men inte fysiskt. Det gör att jag har gott om tid att rapportera om vad som händer på ett ställe där jag inte befinner mig – annat än i tanken. Det gör att det blir lite tid till kampanjande här i Västerås inför valet till Västmanlands landsting.
Med så många andra i Almedalen hade min medverkan gjort varken till eller från.


2 Responses to Almedalen 2010 – jag är där men inte där.