Förr eller senare läcker det ut!

När EU vill att alla länderna skall skapa enorma databaser över medborgarnas telefonssamtal, sms eller när de är uppkopplade på nätet så glömmer de någonting viktigt – förr eller senare läcker det ut på nätet.

Någon gång i framtiden så kommer denna informationen ligga tillgängligt på nätet.

Se bara på Wikileaks senaste uppgifter om USAs krig i Afghanistan. Dessa ligger nu ute på nätet till vissa delar av omvärldens förtvivlan och andras stora uppskattning.

Spara inte data du inte vill andra skall se – för förr eller senare så kommer det läcka ut på Internet. Om staten inte värnar medborgarnas personliga integritet så kommer ingen annan göra det heller. Vi behöver lagar som garanterar medborgarnas mänskliga rättigheter.


3 Responses to Förr eller senare läcker det ut!

 1. Teknikens utveckling har gått så fort fram att västerlänningar verkar ha glömt bort att en maskin behöver en mänsklig operatör för att fungera. Det enda tekniken gör är att den förläjnger operatörens arm och ögon, men han måste fortfarande AGERA om problem som upptäcks med tekniken skall få en lösning. Det är något som glömdes bort och som världens folk nu pröjsar för med sin frihet som betalmedel.

  • Ja, finns det en människa där så kan informationen lätt läcka. Nackdelen eller fördelen med digitalt lagrad information är det väldigt fort att kopiera den.

 2. Det finns en övertro på att tekniken skall lösa allt som inte är bra i samhället.
  Ex-vis denna övervaknings- och registreringsmani, ser jag ”allt du gör”, så vet jag allt om dig…

  Hur skall någon kunna veta ”allt om mig”, vem jag är, när jag själv inte ens vet det? Varje dag som vi lever så upptäcker vi människor nya sidor av oss själva.

  Man tror att man skall handla på ett visst sätt, när en viss situtaion uppkommer. När man sedan sitter där så gör man inte oftast som man trodde sig göra.

  Övervaknings- och registreringsmanin är slöseri med samhällets resurser.