Har du vitt mjöl i påsen ?

Det finns många som dåraktigt hävdar att de har inget att dölja för de gör inget olagligt.

Statsanställde Shirley Sherrod körde sin bil då hennes chef ringde henne. Hon bads köra till väggrenen och stanna bilen för ett samtal. När hon gjort det så fick hon sparken av sin chef för att hon var en rasist.

Hon blev väldigt förvånad för bara några veckor tidigare så hade Shirley Sherrod hållt en 40 min långt brandtal mot diskrimiring pga hudfärg och nu blev hon avskeded för motsatsen.

Saken var den att någon tagit hennes tal mot rasism och klippt ut ett exempel hon tog upp och lagt det på Internet och vips kunde man tro – om man bara såg det korta klippet – att hon var rasist.

När då klippet visades i media så blev det ståhej och hon blev avskedad på helt felaktiva grunder. Nu kom hela klippet fram till slut och det kom fram att hon avskedats på helt felaktiga grunder pga media.

Så även om du har helt vitt mjöl i påsen så kan du åka dit så det smäller om det. Det är därför många anser att man skall stifta lagar där man antar att staten är ond – för att skydda medborgarna mot statens oförätter som kan inträffa. Det måste finnas stora skyddsnät för medborgarna och stora möjligheter att få rätt – annars kan det lätt hända som i fallet Shirley Sherrod att du blir anklagad för att vara motsatsen till vad du är.

För även om du har vitt mjöl i påsen så kan du råka riktigt illa ut.


4 Responses to Har du vitt mjöl i påsen ?

  1. Lustigt att DN ironiserar över att Fox News inte tog upp Vita Husets ursäkt som huvudnyhet. Själv kan jag inte minnas att DN slog upp den ursprungliga artikeln särskilt stort. Eller överhuvudtaget, när jag tänker efter.

    Vidare tycker jag media själva är ganska duktiga på att rycka saker ur sitt sammanhang och plocka ut de ”värsta” bitarna för att ge en dramatisk, men inte nödvändigtvis särskilt sann, bild. ”Kaliber”, någon? Fast det kanske är OK om det används för att förfäkta de korrekta åsikterna…? 😉

  2. Pingback: Fantasiförbud och övervakad « Piratpartist

  3. Pingback: Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället » Vad döljer Astrind Lindsgrens sjukhus ?