Vem tror på politiker ?

DN toppas just nu av att Sverigedemokraterna klarar inte av att behålla sina ’politiker’ och att en stor andel av dem har hoppat av sina uppdrag. Hela 55 stolar står tomma för partiet.

Partiet verkar ägna sig åt påhopp på muslimer enligt en toppkandidat i partiet som hoppat av.

Samtidigt så har vi kommunala moderaten som mordhotade en journalist. Händelsen är polisanmäld. Han har tagit time-out från politiken. Politikern påstår det är ett skämt.

Till det kommer då hela Littorinaffären – han angick några månader innan valet.

Det är inte konstigt att politikerföraktet sprider sig när politikerna håller på detta viset.

Har man blivit invald så bör man sitta kvar tills mandatperioden går ut. Har man blivit invald så skall man inte springa omkring och mordhota folk.


4 Responses to Vem tror på politiker ?

  1. ”Har man blivit invald så bör man sitta kvar tills mandatperioden går ut.”
    Detta påpekande kan jag förstå att den behövs framföras. Men denna…
    ”Har man blivit invald så skall man inte springa omkring och mordhota folk.”
    Är man så luttrad att man inte tror att detta är förstått och respekterat av människor i allmänhet kanske man ska även upplysa att det inte är OK att springa omkring och mordhota folk även om inte blivit invald? 😉

  2. Ja, det är skamligt. Fast det finns ju många fel man kan göra. Som att som Tomas Bodström bli invald till något och sedan agera som att man inte har någon tid att lägga på uppdraget.

    Som politiker och förtroendevald gäller det ju dessutom att sopa rent framför egen dörr innan man kritiserar andra. Finns många som är ett gott exempel på detta.