Alla talar om Piratpartiet

Piratpartiets valmanifest har fått alla bloggare att tala om Piratpartiet. Centern släppte sitt valmanifest igår och de fick inte alls lika mycket uppmärksamhet som Piratpartiet.

Piratpartiets mest kontroversiella utspel i valmanifestet får även starkt stöd av en annan intressent av yttrandefriheten – Journalistförbundet vars ordförande Lindblom Hulthén skriver en stark debattartikel och förordar även hon Piratpartiets linje i frågan och tar upp lagens censurerande egenskaper.

Även en moderat riksdagspolitiker stödjer Piratpartiets linje att barnporr skall vara endast dokumenterade övergrepp på barn och inte gälla konstverk av typen tecknade bilder i alla dess former. Maria Abrahamsson går därmed emot sin partikollega justitieministern Beatrice Ask.

Fredrik Strage beskriver hur han måste ordna bokbål för att inte åka dit för barnporrbrott och undrar varför kultursidorna inte gått gjort uppror mot domen och tycker att kulturskribenterna är fega som inte vågar säga emot domslutet.

En del har sagt att Piratpartiet gör självmål och kommer förlora valet för att de tar upp en så kontroversiell fråga – och även de som tycker vi har rätt i sak säger så – men tiden får utvisa om inte den uppmärksamhet partiet får överglänser den skada det kan ge oss. Det finns många moralpanikpersoner som inte kan klara av att föra ett logiskt samtal om frågan vilket gör att det är en het sten många inte törs ta i för även om man har rätt så kommer många tycka man är tokig.

Farmor Gun förklarar hela situationen bra i Norrtälje tidning när hon säger ”om det blir tabu att tala om en lagstiftning är faktiskt våra demokratiska fri- och rättigheter hotade” och hon fortsätter ”Begreppet barnpornografi har blivit så infekterat att folk slutar att tänka rationellt. Det är frustrerande att man inte gör tillräckligt stora insatser mot trafficking i dag och i stället ger sig på serietecknare. ”

Vi i Piratpartiet har visat att vi inte väjer undan för kontroversiella ämnen och slåss för allas mänskliga rättigheter även om det är på ett område där många inte törs ta ställning för att det käns för stigmatiserande. Det är ett skitjobb men någon måste våga säga sanningen. Vi är barnet i den gamla sagan om kejsaren nya kläderna – partiet som vågar säga sanningen även om den gör ont.

Igår var jag och kampanjade på Sala grillnatta och hade förberett mig med argument om folk skulle komma upp till oss och anklaga oss för saker vi inte står för:

Jag vill ha en lagstiftning där barnporr är barnporr och inte en lagstiftning där teckningar är barnporr.

Piratpartiet vill ha lagar som säger att polisen skall jaga pedofiler och inte en lagstiftning som säger att polisen skall jaga teckningar av fantasier.

Vill inte att vi skall förminska det lidande ett barn utsätts för när övergrepp sker på barnet och det fotograferas genom att jämställa det med en teckning av en fantasi.

Nu fick jag aldrig chansen och ta upp detta då det inte blev någon som diskuterade det med mig. I stället så gick i praktiken nästan alla flygblad åt och det vart en mycket lyckad kväll i Sala. Det faktum att vi var 9 piratpartister som gick runt och delade ut flygblad gjorde att de uppmärksammade att vi i Piratpartiet fanns där och det var väldigt många som sade – ”jag har redan fått” då jag räckte fram flygbladet till dem. Vi behöver fler kvällar som den i Sala. Nästa helg blir det besök på Arboga medeltidsdagar.


Comments are closed.