Centern erkänner sig vara opportunister

grön dödskalleCenterpartiets ledare Maud Olofsson erkänner mer eller mindre att centern är kappvändare och oppourtunister som väljer att lägga ner sin kritik av lagstiftning när väl svenska folket inte längre är intresserad av frågan då FRA-lagen och IPRED-lagen redan är införda i svensk lagstiftning.

Maud Olofsson lägger armar och ben i kors när hon får frågan varför det är så.

– Nej, vi pekar inte ut några detaljer, men vår grundhållning är samma, att vi värnar om integriteten.

Att lägga armar och ben i kors är en typisk försvarsmekanism. Tyvärr verkar centern helt ha missat att Datalagringsdirektivet skall införas i höst – eller kanske snarare så tillhör centern numera de partier som vill mörka det för väljarna. Centerledaren kan säga hur mycket de vill om att de värna integriteten – men så länge som de i sitt valmanifest i praktiken helt ignorerar frågan så är det uppenbart att det bara är läpparnas bekännelse. Det hon säger har inget att göra med den verkliga politik centern kommer att föra under de närmaste 4 åren i riksdagen.

Vet inte vad som hänt med Centern – omsvängningen i kärnkraften, FRA-frågan och annat gör att jag inte längre känner igen det centerparti jag en gång i tiden röstade på i ett riksdagsval. Det är uppenbart så att de slutat tro på sig själva och sin tidigare politik och nu för en politik som stora delar av centern inte ens själva tror på i sin iver att få vara med i alliansen – centern har sålt sin själ. För mig har centern helt tappat sin trovärdighet den en gång i tiden hade.

Centerpartiet har blivit en dålig kopia av Moderaterna och vill man rösta på på Moderaterna så kan man alltid rösta på Moderaterna – varför skall man då rösta på Centern ? För min del så tror jag att det enda som kan rädda centern kvar i riksdagen efter valet 2010 är om de får röster från allmänborgerliga väljare som vill att alliansen skall få 4 år till i regeringsställning och därför stödröstar på Centern.