EU kommissionär blåljuger

Nyligen gick den svenska EU kommissionären Cecilia Malmström ut och sade att integriteten i SWIFT-avtalet var skyddat varpå jag skrev en bloggpost om den stora lögnen. Endast en annan blogg vågade länka till det inlägget med en pingback till mig – bloggen med det passande namnet Integritet och Frihet.

Nu har Detlef Quast, fil dr i datavetenskap. gått ut och sagt att:
”Det är en teknisk omöjlighet att SWIFT-avtalet kan skydda integriteten. Istället avslöjar överenskommelsen en okunnighet bland beslutsfattarna”

Eller som jag sade det – Cecilia Malmström blåljög journalisterna och svenska folket rakt i ansiktet. Det är väldigt bra att se någon säga emot henne – det stora problemet är att det är en annan läsare till tidningen som får göra det – och att det då är en relativt okänd person som får säga det. Cecilia Malmströms ord kommer därmed väga tyngre och trots att då tidningen sagt sanningen så är det inte många som kommer tro på det och det kommer inte innebära några krav på hennes avgång.

En politisk person som blåljuger det svenska folket rakt upp i ansiktet sådär borde journalisterna sätt dit. Journalisterna vågar inte. Utan journalisterna låter allmänheten tala i deras ställe och viker sig för makten.

Det svenska folket behöver veta om att vi i Sverige har fått en EU-kommissionär som blåljuger inför det svenska folket om SWIFT-avtalets problematik och säger att det gör motsatsen till vad det verkligen gör – kränker allas integritet – alla oss som har betalningar till utlandet.

Skall vi i Sverige acceptera att vi har en svensk EU kommissionär som ljuger för oss rakt i ansiktet eller bör vi stå upp och säga sanningen – att EU kommissionär Cecilia Malmström (fp) bör avgå ?

Det känns skönt att åtminstone se en alliansbloggare med känsla för lag och rätt fortfarande kvar som våga skriva om det hela LAKE(c).

PS Se vilka svenska EU parlamentariker som sålde ut EUs SWIFT-data.


5 Responses to EU kommissionär blåljuger

  1. Pingback: Piratpartiet, partiet för fri sampling, gräver sin egen grav! « Sverige är inte världens navel!