NATO testar Sveriges försvarsberedskap ?

Skulle man vara konspiratoriskt lagd så skulle man kunna tänka sig att de senaste kränkningarna av Svenskt territorialvatten och Svenskt luftrum är del av en NATO plan för att testa Sveriges beredskap mot fientliga angrepp.

Först har vi incidenten där tre Tyska örlogsfartyg kom in i Svenskt vatten och blev tvingade att avhysas i början av juli.

För det andra har vi nu flygplanet där piloterna i cockpiten vägrade svara på anrop och Sverige tvingades skicka ut stridsflygplan i form av två JAS-plan den 13 juli i år.

Är man mindre konspiratoriskt lagd så är det helt enkelt så att det sker många gånger dumheter både till havs och i luften och att tidningarna har inget bättre att skriva om.


8 Responses to NATO testar Sveriges försvarsberedskap ?

 1. Foliehatsvarning!

  Nej, förklaringen är nog snarare att piloterna gjorde ett idiotiskt misstag eller att de av ren och skär ignorans struntade i att svara på radion ”eftersom alla ändå visste vart de skulle”. Svaret från bolaget tyder i alla fall på en förskräcklig ignorans och okunnighet. Finns det inga bra tekniska orsaker till varför de inte svarade så sitter deras flygtillstånd löst!

 2. ”Vid en kränkning skickas en rapport som till slut hamnar hos vakthavande befäl vid Försvarsmakten. ”

  Vad bra.. Då kan jag informera om att en ”stealth bomber” svepte två gånger över västkustens radar i södra göteborg natten till lördagen, onekligen i en bombövning då det stank irakisk ”tvättmedels”fabrik i hela området efteråt och det utfördes i ”stealth mode”. Jag har ringt alla flygledare som kan tänka ha info men ingen säger något, så det är uppenbart att det var en hemlig militär operation.
  Chansen att detta flygtyg sågs på radarn är noll då den flög max 100 meter över marken och i ”stealth mode” men det var många som såg den när den tände upp och flög ut över göteborg igen efteråt så det vore väl lämpligt om vår svenska militär tar och kollar så att det inte är så att usa nu har kartlagt och övat bombning över en av sveriges viktigaste radarpunkter utan att militären visste om det..

  Det var en lätt skrämmande upplevelse då den drog rakt över mitt hus 2 gånger och det faktum att jag visste att OM jag såg fel och det i själva verket var ett trafikplan, så förelåg en omedelbar risk för en krasch, som de flög.

  Är fortfarande lite bekymrad över kemikaliedoften i området efteråt men om jag bara får chansen att lukta på avgaserna på en F-117 så kan jag direkt avgöra om det var den doften jag kände i alla fall.
  Obama, send me a sample. The adress is in the ”flight recorder”. 🙂

  Dock tycker jag det vore lämpligt om militären informerade folket om att de övningar vi gör med usa sker på andra platser än bara norrland. De är lite överallt nu, nämligen.

  Or..
  Om detta inte var en stealth-bomber, så har jag äntligen fått privilegiet att ha sett ett ufo på jävligt nära håll. 🙂

  • Rök på mindre, du bor väl rätt under inflygningsleden till Säve. Kan men tro.

  • F-117 är avvecklad sedan flera år tillbaka och det finns idag inga flygvärdiga exemplar i drift.

   Om det luktade lösningsmedel så är det nog JP-4 bränsle. JP-1 luktar mer fotogen och är som vanlig flygbränsle.

 3. Försvarsberedskap? Försök att förstå att Sverige inte längre har något försvar. Det är i praktiken nerlagt och endast några symboliska enheter kvarstår som en fin kuliss.

 4. Märklig artikel i tidningarna, i svd står det ej vilken avreseort eller flygbolag, i dn står det bara lite mer nu, Ingen förklaring till varför det hände. Det låter som en konspiration, varför skulle dom annars mörka, Var är intervjun med passagerarna? Någon lär ju ha reagerat på följet av 2st jas