Naturresurserna tar slut ?

På SVT läser jag något oroväckande uppgifter om att Jorden förmåga att ta hand om koloxid är på väg att minska. En orsak till jorden förändrade väder med stor förändringar av medeltemperaturen är ändringar i koloxidhalten i luften.

Jorden förmåga att ta hand om koloxid har sjunkit med ca 1% så förändringen är liten men det betyder inte att den är insignifikant. När jordens förmåga att ta hand om mänsklighetens utsläpp minskar så så ökar behovet för mänskligheten att minska utsläppen fortsätter denna trenden så kan vi få en global uppvärmning inom kort – i jordens perspektiv – som kan förstöra vårt sätt att leva.

Naturresurserna är slut för i år säger Världsnaturfonden. Vi har nu förbrukat så mycket resurser som jorden kommer att skapa i år och nu level vi på överskottet från föregående år. Ju mer vi tullar på överskottet desto snabbare tar det slut med stora katastrofer som följd när då naturens resurser börjar ta slut. Förra året inföll denna dag den 25 september – människorna gör av med mera av resurserna än förra året.


Comments are closed.