Svenska spel försöker stoppa diskussion

Hjärter ÄssSvenska spel – den svenska myndigheten som bedriver spelverksamhet i Sverige har försökt stoppa en diskussion om Sveriges spellagstiftning under Almedalsveckan genom att hota krögaren där diskussionen skulle hållas med att anmäla denne till Lotteriinspektionen och stänga ner dennes Jack Vegas spel.

Nu är Jack Vegas spel den mest värsta spelformen som är laglig i Sverige och i är i min privata mening den största inkörsporten till spelberoende. Vill man minska spelmissbruket så borde den spelformen förbjudas.

Nu har fyra politiker från alliansen – en från vardera partiet – valt att polisanmäla Svenska Spel för myndighetsmissbruk. Det ingår faktiskt inte i svenska myndigheters uppgift att stoppa lagliga diskussioner om svensk lagstiftning.
Svenska spel är idag ett monopolföretag och deras agerande verkar inte vara annat än en monopolist agerande för att stoppa motståndare till monopolet. Det är myndighetsmissbruk och Svenska Spels agerande är anmält till JK.


One Response to Svenska spel försöker stoppa diskussion