Valstugan bygger vi 21 aug kl 12.00

Jag ser att man redan fått upp valstugan i Uppsala och att i Lund så tänker man sig hyra en container och måla den lila.

Här i Västerås är det tradition att partierna har sina valstugor på Hantverkargatan vid Sigmatorget. Det är nära till torgscenen så de kan då använda den för besökande rikspolitiker att hålla tal från.

Initialt så fick vi blank nej från kommunen när vi sökte informellt om att även vi skulle få sätta upp valstuga. Det samma har Sverigedemokraterna och Sverige Pensionärers Intresseparti fått. Kommunen brukar bara bevilja tillstånd till partierna i kommunfullmäktige – de skyller på mycket annat men i praktiken för att de vill inte att … (hemligt – men jag tror ni kan gissa det).

Det gjorde att vi fick en kul och intressant situation där jag formellt ansökte om en valstuga längs Hantverkargatan men inte vid Sigmatorget. Jag ansökte om en plats lite längre bort – men tillräckligt nära för att den skulle vara inom synhåll från de andras valstugor.

Ansökan var utformad för att helt och hållet desarmera alla svepskäl kommunen kunde ha för att säga nej till vår ansöka. Kommunen fick pga min ansökan svårt att säga nej. Jag utformade ansökan så de inte kunde säga nej eller:

We made them an offer they couldn’t refuse.

Den sade dock nej – men med en tvist – de erbjöd oss en plats lite längre bort på Hantverkargatan. Platsen är tillräckligt bra för att vi kan inte säga nej – även om den då är utom synhåll från de andra valstugorna. Platsen har bra genomströmning av folk och kommer vara en bra bas för Piratpartiets valrörelsen.

Det betyder att Piratpartiet i Västerås som enda utmanarparti till kommunfullmäktige kommer att ha en valstuga på Hantverkargatan. Det om något gör att vi får mycket större legitimitet än de andra utmanarpartierna som Sverigedemokraterna och Sveriges Pensionärers Intresseparti.

Så den 21 augusti kl 12.00 så börjar vårt tillstånd och den 21 augusti kl 12.00 så kommer vi börja att bygga vår valstuga på Hantverkargatan 10 i Västerås. Det blir en byggsats av trä och den tänker vi måla lila med vita knutar så den ser ut som en typisk svensk piratsommarstuga.

Vi har redan skapat historia genom att få tillståndet. Nu skall vi skapa historia genom att vinna valet och komma in i kommunfullmäktige.

Välkommen till första hammarslaget som slås av hemlig välkänd piratpartist vilket startar byggnationen. Hjälp oss bygg valstugan som för oss in i Västerås kommunfullmäktige, Västmanlands landstingsfullmäktige och Sveriges riksdag.

Låt oss igen skriva historia.


7 Responses to Valstugan bygger vi 21 aug kl 12.00

 1. Pingback: Vi bygger, hjälp till du med! | Piratpartiet Västmanland

 2. Yey! Leve det!

  Det är ett klart lyft att ha en valstuga, det ger seriositet, en stadig punkt att hämta material för aktivister och en enkel aktivitet att utföra. Många bra saker i ett.

  Om ni får färg över så är vitt inuti att rekommendera. Valstugan i Uppsala är vit inuti i år och det gör den mycket trevligare.

  • Har funderat på att vitbetsa inne i stugan. Tror att det hjälper genom att få den att kännas ljusare och större.

 3. Pingback: Hjälp oss bygga – skänk en slant! | Sanningen som jag ser den

 4. Pingback: Vidde på äventyr | Sanningen som jag ser den

 5. Pingback: Vad vill Piratpartiet egentligen? | Sanningen som jag ser den