Hej då Liberati

Ser att nätverket Liberati tänker lägga ner och att personer bakom tänker sig bilda nytt parti med liberal grund för de anser att det finns inget i riksdagen. De har tyvärr rätt i att Folkpartiet som tidigare hyllade de liberala tankarna är idag inte att känna igen. Antalet liberala tänkare verkar även ha minskat genom den nya riksdagen som valts in och Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen samtidigt som FRA-motståndare åkt ut. Målet är att bilda Liberaldemokraterna.

Nu verkar även Blogge dra igång partiet Liberaldemokratiska partiet LDP och det har egen hemsida.

Två nya liberala partier på samma dag ? Det är minst ett för mycket.

Skall man tro kommenterarna så verkar det bli knarkliberala partier som vill släppa lättare droger som hash och marijuana fritt. Det kommer ligga dem i lasten och jag tror inte på att de kommer att kunna få någon större utrymme för en drogliberal politik i Sverige. Det är bara och se Frihetspartiets misslyckade i valet med sin droglliberala politik.

Vad säger det Folkparitet liberalerna om att det känns så dött att två nya partier måste bildas för att ersätta det ?

Vad säger Liberala partiet som ställde upp i riksdagsvalet 2010 ?

Vad säger Moderaterna som en gång i tiden lanserade sig som det liberala partiet en gång i tiden innan Folkpartiet bytta namn och lade till liberalerna.

Många som vill vara liberala – men är de verkligen det ?


2 Responses to Hej då Liberati

  1. Pingback: Leiph Berggren » Blog Archive » Att ena en splittrad liberal rörelse

  2. ”Knarkliberalt”? Hmm. Ja, det lär väl bli ett vanligt skällsord. Håller med om att det kan vara knepigt med pedagogiken på det området. Ungefär som när folk avvisar PP genom att ropa ”fildelning är stöld”.