IT-politiken göms undan, förutom av Piratpartiet.

För er som har ledsnat på att din dator får virus eller har virusskydd som krångar så är senaste Ubuntu redan ute i en förutgåva. Men om du förväntar dig politiker snacka om det – så misstar du dig helt för inget riksdagsparti gör det. Farmor Gun tycker dock det är oförskämt av IDG att inte ta upp Piratpartiet i sin granskning när de påstår att ingen driver IT-frågorna.

Det enda partiet en seriös IT-intresserad väljare bör tänka sig räds dock inte IT-frågorna och det partiet är Piratpartiet. Vi nämner Datalagringsdirektivet, vi nämner FRA-lagen, vi nämner IPRED, vi vill stoppa mjukvarupatenten, vi vill att offentliga sektorn använder sig av mera öppen källkod och slutar låsa in sig i stängda format.

Piratpartiet vågar IT.


Comments are closed.