4 Responses to Jimmie Åkesson som Brown girl in the ring – Boney M

 1. ”Brown girl in the ring”, är en barnvisa och skapades i den kokande gryta av olika folkgrupper, religioner, språk och kultur som utgör Trinidad och Tobago i Västindien.
  Därifrån fraktades låten till USA i calypsovågen på 1950-talet och vidare till Europa. Den blev på 1978 en diskohit med Boney M, tysk grupp vars sångerskor hade sina rötter på Jamaica, Montserrat och Aruba.
  På 1950-talet gjordes en av de första kända inspelningarna av ”Brown girl in the ring”.
  Sångaren med det hotfulla namnet Lord Invader heter egentligen Rupert Grant och föddes i San Fernando, Trinidad år 1915, i denna mångkulturella mix som bland annat skapade calypson. Här levde spanska kolonisatörer, afrikanska slavar från en rad olika etniska grupper, franska kreoler, brittiska kolonisatörer, massinvandrade indier, syrianer, portugiser och kineser som kom till öarna på 1800-talet.
  Ur denna sverigedemokratiska mardröm, ett i sanning mångkulturellt samhälle, föddes det som blir en hyllningssång till Jimmie Åkesson – och samtidigt en hyllning till mångkulturen. Är det inte fantastiskt?

 2. Tror nog de allra flesta kände igen och gillar den gamla B’ M -låten (jamaicansk kampsång när den är som bäst) , SD:are icke undantagna 🙂 Mkt fördomar som sprids om SD, svenska folkets advokat i den egna riksdagen. Dvs alla svenskars advokat, oavsett kulör och ursprung.
  / Navaho in Sweden.

 3. Ja, det är komiskt. Det är verkligen Boney M:s låt detta.
  Sedan vill de förbjuda jazzmusik också. De säger att det leder in ungdomar på fel väg, hahahahahahahaha. Då måste de förbjuda blues också, eftersom det är syskonmusik. Och både jazz och blues är ju föregångare till rockmusik. Så då måste de förbjuda rockmusik också. Sen kan de väl aldrig tillåta Hip hop & RnB för det är väl icke-skandinavisk musik det med. Undrar vilken musik de kan tänkas tillåtas månne…? Inte barnvisor som Pippi Långstrump, eftersom de anser att hon var kommunist. Och svensk proggmusik tillåts inte heller, som t ex gamla Pugh Rogefeldt, Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Ted Gärdestad….hm, Evert Taube måste de välja bort för där finns alldeles för mycket Carmencita. Och schlagers måste bort för inte kan man lyssna på det, man kan ju bli homosexuell. Jag kan fortsätta hur långt som helst. Så de enda de skulle tillåta skulle vara tyska kampsånger då och Ultima Thule. Snacka om frihet, hahahahahahahaha!

  • Hahahahahah Inka det där om jazzmusik var taget ur svenskbladet.se och var bara ett skämt… Källkritiken är på topp känner jag!