Mp gillar datalagringsdirektivet ?

Vägmärke  blåsigtLäser en artikel där Socialdemokraterna och resten av de rödgröna med Bodström i täten vänder kappan efter vinden och säger sig vilja avskaffa FRA-lagen – de stjäl helt enkelt Piratpartiets vallöfte. Men till skillnad från Piratpartiet så vill Socialdemokraterna inför en helt ny FRA-lag och vad är då nyttan med att ta bort den första ?

Vilket då utsökt får mig att tänka på Reinfelds uttalande inför förra valet att de inte vill jaga en hel ungdomsgeneration och sedan i stället valde att bussa innehållsindustrins hundar på dem genom att införa IPRED-lagen.

Nej, de rödgrönas utspel känns mera som desperat kamp för att försöka stjäla Piratpartiets väljare än ett seriöst utspel för integriteten. Viljan hos Bodström är trots allt att ha en FRA-lag. Att Socialdemokrater alltid valt att säga nej till allting alliansen kommer upp med är snarare ett tecken på att de vill se sig som Sveriges folkhems skapare och därmed så kan de inte acceptera andra lagar även om de i grunden gillar dem – utan väljer då att helt enkelt skapa en egen version som i grunden gör exakt samma sak.

Har länge trott att miljöpartiet inte gillar datalagringsdirektivet men miljöpartiets Lage Rahms uttalande får mig att undra om så verkligen är fallet – för han säger:

”-Risken att vi inför något som vi är emot är extremt liten.”

Med tanke på att miljöpartiet tidigare sagt att de tänker sig införa datalagringsdirektivet om de tvingas av EU så är det nu andra bullar. Det enda jag kan tänka mig är att de därmed gillar direktivet. De tänkar alltså införa det för att de gillar datalagringsdirektivet ?

Trist och höra. Piratpartiet har en ganska enkelt lösning på det hela – släng FRA-lagen i papperskorgen och låt den ligga där i stället för att skapa någonting nytt och ännu värre.


Comments are closed.