ACTA, Bodström, Sd och fildelning är ute

ACTA-avtalet är ute – om det är sista versionen är lite svårt att säga. Mexicos riksdag har valt att säga nej till att Mexico skall deltaga – men Mexico kommer komma under mycket stark press från USA att gå med i avtalet så jag tror inte de kommer att klara av pressen utan tvingas acceptera avtalet.

Bodström är ute – han är petad från posten i justitieutskottet och man kan känna att hans utlandssemester i USA inte uppskattas av Mona Sahlin. Kan förstå henne då Thomas Bodström är en folkkär politiker och hade varit en större tillgång i valrörelsen om det inte varit allmänt känt att han skulle vara i USA och inte deltaga i arbetet i riksdagen.

Sverigedemokraterna är ute – senaste opinionsundersökningen ger dem 3.4%-enheter och de skulle varit utanför riksdagen om valet hade varit 3 veckor senare.

Fildelning är ute – nu är det spotify och itunes som gäller. Tjänster som erbjuder strömmad musik på nätet slår sakta ut fildelningen för att de tillhandahåller mer musik till bättre kvalité.

PS Svenska Afghanistanstyrkan är även den ute – i kulregn.


4 Responses to ACTA, Bodström, Sd och fildelning är ute

 1. Pingback: Ådalslagarna urholkas mer och mer… « Sverige är inte världens navel!

 2. Det enda som brister i ditt resunemang är att fildelning är ute. För det kommer alltid att delas filer mellan personer, för om du skickar en bild på dig själv till din familj i ett mail så är det fildelning. Du skapar ett pdf formulär som man kan lada ner för att lättare kunna lämna sina åsikter i något specifikt ämne, detta är också fildelning.
  Du söker ett arbete och skickar med ditt CV till ansökan, DETTA ÄR OCKSÅ FILDELNING. Kan nog räkna upp fler saker som är fildelning, vilket jag tror att du säkert också kan.

  Och när det sedan gäller Spotify så vet jag inte om det kan stoppa den illegala nerladningen av upphovsrättsskyddad musik då Spotify inte längre är totalt fri den är begränsad till 20h i månaden om man vill ha den reklamfinansierade versionen. Så den riktigt musik törstande lysnaren som innan laddade ner musiken men slutade för Spotify, Riskerar att åter börja att ladda ner via torrents saiter. Så även detta får mig att tro att även denna del av fildelningen inte är död tyvärr. Så det som skulle behövas nu är ett system som gör att det fortfarande går att ladda ner vad som finns tillgängligt och betalnings tjänster som gör att det går att betala en rimlig avgift till upphovsmännen. Dessa får seda betala skivbolagen och deras organisationer om dom nu använder dom, vilket dom inte skulle behöva i dagens läge.

  Så jag hoppas att du och alla andra kan vara lite mer sakliga i fildelnings frågor så att diskusionerna kan handla om rätt saker och hållbara lösningar kan tas fram.

  För övrigt mycket intresant artikel.

  • Med att vara ute så menade jag inte att någon av de jag tar upp är slut och över – allting jag tar upp kommer finnas kvar under lång tid – utan kanske när det gäller fildelning så är det inte längre det mest omtalade sättet att ta del av musik.