Piratpartiet vinner 3 stolar i Tjeckien

I kommunalvalen i Tjeckien så vann Tjeckiska Piratpartiet två mandat i Štěpánkovice med 13.11% och ett mandat i Hostouň med 9.24%.

Fina %-siffror gjorde att de fick platser i kommunerna. Det är de högsta %-siffrorna Piratpartiet fått någonstans om man undantar svenska EU-valet 2009 där vi lokalt fick mycket stor andel röster i vissa valkretsar. Måste säga grattis till att de lyckades genomföra ett så enastående lyckat val.


One Response to Piratpartiet vinner 3 stolar i Tjeckien

  1. Roligt läsa. Genom en länk hos Hax kunde jag lyssna på ett anförande om Intellectual Property, där Stephan Kinsella bland annat talar om skillnaden mellan riktiga pirater och The Pirate Bay-pirater 🙂 Intressant höra en advokat kunnig i patent- och upphovsrätt tala om hur dessa rättigheter hotar företagsamheten.