Wikileaks hade kunnat räddat 3000 liv

Wikileaks  logoNu avslöjas det att trots att man från officiellt håll framhöll att Wikileaks avslöjanden om förhållandena i Afghanistan skulle leda till dödsfall så har det inte lett till ett enda dödsfall. Det enda som hänt är i stället att vi alla uppmärksammats om förhållandena i området. Trist nog så har deltagandet där kostat Sverige nyligen ytterligare ett liv och idag skadades två svenska soldater i området. En av de skadade har fått mycket allvarliga skador och det samma dag som man flaggade på halv stång för den döde svensken. Stridigheterna i området har hårdnat rejält.

Det mest intressanta är att nu går FBI-agenter ut och påstår att om WikiLeaks hade funnits 2001 så hade den kunnat hjälpa till att stoppa 11-september katastrofen genom att den kunnat användas för att sprida informationen om det kommande attentatet. Cheferna hade nämligen ignorerat dem och stoppat dem att gå ut med varningar. Detta trots att de fått information om att det skulle komma attacker där plan skulle kapas och flygas in i skyskrapor.

Tyvärr var informationen för generell och kampen mot terroristema som var stark unden Clinton pga de terroristattentat som skedde under hans regim var hade mindre prioritet. Kanske för att Bush-familjen var vänner med bin Ladin-familjen och kanske delvis för de inte ville fortsätta i Clintons spår, utan ville skapa sin egen utrikespolitik.

Slutsatsen är att Wikileaks är bra idag och hade varit bra att ha en gång i tiden och hade kunnat rädda flera tusen liv – om den bara hade fått chansen. Inom kort kommer Wikileaks släppa dokument om Irak-kriget.


3 Responses to Wikileaks hade kunnat räddat 3000 liv

  1. Pingback: Både Pentagon och Nato säger att Wikileaks inte gjort någon direkt skada | Kulturbloggen

  2. Svenskar eller Finnar har inte där och göra, dom ska hålla sig hemma.
    Fem svenskar döda hur många andra som har döda, fem död svenskar är väl inget !