Skriv en bok!

Enligt Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet så har en tredjedel av svenska folket drömmar om att skriva en bok. Många är dock som Mathias och Enligt-O tänker bara på detta – men de gör aldrig något åt det.

Nu finns chansen för denna månaden är det National Novel Writing Month (NaNoWriMo) och målet är att skriva en bok på en månad. Det kommer inte bli en lång bok utan meningen är ett skriva en kort-roman på 50 000 ord på 30 dager. Det blir då ca 1666 ord om dagen och är faktiskt överkomligt – en stor del av de som går med i NaNoWriMo klarar av detta.

Målet är att skriva på och inte hålla på och editera sin bok och fixa alla stavfelen. De fixar man senare då alla text till boken är färdig. Målet är alltså att få ihop till 50 000 ord på en månad så att man har en textmassa som motsvarar en kort bok färdig innan man börjar fixa stavfelen, innan man börjar redigera sin bok. Målet är att göra alla som deltager till författare.

Så missa inte chansen – skriv en bok du med! Sätt dig ner 2 timmar varje dag denna månaden och skriv på din bok. Tänk på att du kommer inte hinna skriva varje dag så det är bra om du ligger före tidsskemat och satsar att skriva 2 000 ord de dagar du skriver på din bok.

Lycka till! Kanske du är en författare när denna månader är slut och har uppfyllt din dröm att skriva en bok. Bara och kämpa på!


4 Responses to Skriv en bok!

    • Idag är första dagen – så det är bara och börja skriva!

  1. har producerat 110 sidor på datorn , men inte riktigt klar. önskar uppgift vad som ingårförutom tryckning,. Redigering av manuskript med andra ord hur fullständigt måste underlaget vara. Hälsningar Douglas Poyntz.

    • NaNoWriMo handlar bara om att skriva en kortroman på 50 000 ord på en månad – inget mera. Denna kommer då knappast vara i form för att ges ut utan kommer som de flesta böcker behöva gås igenom 3-4 gånger innan den är klar. Så målet för tävlingen är inte att få fram en färdig bok utan att få ner texten – att inspirera folk att skriva underlaget till sin första bok.

      Det är mycket jobb kvar efter NaNoWriMo är över för att göra om texten man skrivit till en färdig bok men jag vet att det finns folk som fortsatt att jobba med texten och så småningom fått den textmassa de skrev utgiven som en bok.