EU Kommissionens upphovsrättsintrång för 12 miljoner Euro

EU flagganEU kommissionen har dömts att betala 12 001 000 euro i skadestånd för upphovsrättsintrång eller ca 100 miljoner svenska kronor.

Det hela kommer från en upphandling EU kommissionen gjorde för att förbättra sitt automatiska verktyg för översättning mellan olika språk. Det visade sig att EU kommissionen valde och utnyttja Systrans verk utan deras medgivande och mot Systrans uttryckliga påpekande att det EU gjorde var upphovrättsintrång.
Systran ansåg att EU kommissionen i sin upphandling avslöjat Systrans know-how och begått upphovsrättsintrång genom att avslöja teknik i deras system som var det ursprungliga översättningsystemet EU använde sig av.

7 miljoner var för uteblivna licenser till Systrans 5 miljoner för uteblivna inkomster för Systrans och 1 000 euro i skadestånd.


Comments are closed.