Socialdemokraterna gör en pudel om FRA

Det visar sig nu att socialdemokraternas Morgan Johansson inte alls hade stöd av partiet i sitt utspel om FRA och nu har han fått smäll på fingrarna av riksdagsgruppen med Sven-Erik Österberg i spetsen.

Det är skönt att se att det bland socialdemokraterna finns riksdagsledamöter med ryggrad som inte ändrar sin politik bara för en självmordbombares skull. Bra gjort!

Morgan Johansson har tidigare varit en av kandidaterna till partiledareposten men hans agernade i denna frågan tyder på att han inte har vad som krävs för att leda socialdemokraterna.

Sven-Erik Österberg å andra sidan… och det säger jag inte bara för att han är västmanlänning.


2 Responses to Socialdemokraterna gör en pudel om FRA

  1. Jo, man hoppas verkligen att Johansson bränt sina broar för partiledarskap i och med detta.

    Men om Freivalds kunde bli utrikesminister efter att ha blivit avsatt som justitieminister när det visade sig att hon själv gjort en lägenhetsaffär av en typ hon stred för att kriminalisera, och om Rosengren kunde bli näringsminister efter sitt porrklubbsbesök för fackmedlemmarnas pengar, då ska man nog inte förvånas om en klantig populist som Johansson kan bli partiledare också.

    Man skulle kunna ta med Sahlin också men där kan man med rätta ifrågasätta om toblerone-affären verkligen hade den tyngd som krävs för att diskvalificera en politiker på livstid. Det tycker jag definitivt att Freivalds och Rosengrens skandaler hade.

  2. Pudel, ja, eller hönshus, om man så vill. Men det är förstås utmärkt om Johanssons linje inte vinner gehör. Problemet just nu är bara att man inte vet vad som rör själva sakfrågan och vad som är maktspel och positionering inför senare styrelse- och ledarval.