Socialdemokraterna har fått panik

man går sönder i vindenMed anledning av den ensamma galna terroristen som sprängde sin bil och sig själv i Stockholm så har socialdemokraterna fått panik. De måste låtsas som de gör någonting för att ta fast terrorister så de vänder kappan efter vad de tror vinden blåser och panikvänder i FRA-frågan – för nu skall inget ändras där.

Den senaste opinionsundersökningen är inte nådig mot Socialdemokraterna – de får signifikant mindre antal röstande än Moderaterna och hamnar under 30%-strecket. För att finnas med i den politiska debatten så tar de till storsläggan och vill införa en massiv övervakning av svenskar. Först vill de inte riva upp FRA-lagen och införa sin egen variant av FRA-lagen som kommer vara lika integritetskränkande som den nuvarande – utan de vill även gå SÄPO möjlighet att spana på signalspana på nätet.

Socialdemokraterna hoppas nog att vanligt folk är dumma som inte inser att när man har man ensamma galningar att göra så hjälper ingen ingen signalspaning. När man har med ensamma galningar att göra så finns det egentligen ingeting alls som hjälper – det går inte att skydda sig mot dem på ett tillfredställande sätt.

Nu är ofta ensamma galningar inte något större problem för den förödelse som mannen ägnade sig åt mest åsakade skada på honom själv. Men den största skadan är inte den skada mannen åsakade sig själv den största skadan är rädslan och alla de som sprider rädsla. Hela den förändrade politik det innebär då politiker försöker vinna billiga poänger på att sprida rädslan och på att få igenom en mängd integritetskränkande lagstiftning som demonterar ner den svenska demokratin.

Annars är väl nästan det värsta Sverigedemokraternas partiledares sekreterare som twittrade ”äntligen” om attentatet För Sd är händelserna en gudagåva och de kommer säkert försöka ta politiska poäng på det hela.

Min åsikt är att det hela är en tragiskt händelse. Både för för ’terroristen’ som fått sådana konstiga åsikter att denne känt sig tvungen att genomföra attentatet men även för Sverige där skrupellösa politiker kommer försöka ta billiga politiska poänger på denna händelse genom att dra nytta av folks rädsla och om de lyckas så kan de samtidigt förstöra demokratin i Sverige.


9 Responses to Socialdemokraterna har fått panik

  1. Jag har läst artikeln. Här kommer citat:
    ”Han fick hjälp av terrorgrupp i Irak”
    ”han misstänks ha haft hjälp i planeringen av dådet”
    ”Av erfarenhet vet vi dock att flera personer brukar vara involverade i en sån här sak”

  2. Pingback: Socialdemokratera gör en pudel om FRA | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället