V + MP vill bordlägga datalagringsdirektivet – aktivera dig!

Via Calendrellas blogg har man kunnat hjälpa V att skriva sin motion och ge input till den så de har all information de behöver för att kunna lägga en så bra motions om möjligt för att få igenom en bordläggning av den tänkta svenska införandet av datalagringsdirektivet.

Måste erkänna att jag var faktiskt där och lade till en länk – men är osäker på om det jag föreslog lades till i själva motionen från V och numera Mp som båda stödjer motionen att göra en minoritetsbordläggning av lagförslaget under 1 år. En viktig punkt är att de vill att svenska regningen skall prova datalagringsdirektivet mot europakonventionen om mänskliga rättigheter och på så sätt få det ogiltigförklarat.

Det räcker tyvärr inte bara med Mp och V utan fler behöver stödja förslaget till bordläggning utan det krävs att fler stödjer deras förslag. På webbplatsen maila riksdagen kan du hitta din riksdagskandidat från ditt parti och ditt län som du kan skicka epost till och påtala att de bör stödja V + Mp motion om bordläggning av införandet av datalagringsdirektivet.

Vi i Piratpartiet hade självklart stött motionen om vi suttit i riksdagen. Nu gör vi inte det så nu måste du hjälpa till och skjuta upp lagförslaget genom att be din riksdagsledamot att stöda deras motion i riksdagens omröstning.


8 Responses to V + MP vill bordlägga datalagringsdirektivet – aktivera dig!

 1. … samma sak gäller förstås att alla gamla mobiler som lämnas in vid köp av ny bör kunna användas för identifieringsändamål…

 2. … det bör förstås även vara möjligt och enkelt att som option (tillägg) även ha en effektiv mikrofon inkopplad så att det hela tiden går att lyssna på vad dem som sitter i bilen talar om. ett säkert system när en lånar ut bilen till frun, maken, barnen osv… osv…

  • Behövs ingen mikrofon till bilen – det är bara och sätta mikrofon på varje svensk direkt.
   På så sätt kan man hålla koll på vad allting alla människor säger hela tiden.

   Visst blir det ett perfekt övervakningsamhälle ?

 3. Jag har funderat vidare på ett alternativ till datalagringsdirektivet från:
  http://blogg.openend.se/2010/12/21/ett-enkelt-foerslag-i-all-vaelmening
  Förslaget är liksom lite mer AFK/IRL så att alla bör kunna förstå vad det mer rent konkret och handfast innebär. Det påstås ju globalt sett, redan finnas bortåt 3 miljarder mobiltelefoner. Då bör det kanske vara minst lika enkelt och effektivt att det i ett plomberat utrymme i varje bil finns den enklaste, billigaste och lämpligt avskalade mobiltelefonen, som hela tiden meddelar sin position och identitet. Helt enkelt en elektronisk registreringsskylt för alla fordon med elsystem (ej cykel och barnvagn). Den övriga infrastrukturen finns ju redan, eller kan kompletteras allt eftersom… Alla parkeringar bör exempelvis kunna registeras, så att avgifterna helt automatiskt betalas via autogiro en gång i månaden, samtidigt med eventuella parkeringsböter. Alla lapplisor skulle t.ex. lämpligen kunna ersättas med mobilerna och resp. infrasystem. Om någon öppnar, förstör eller manipulerar plomberingen, så märks det förstås om en bil syns och hörs utan att bli registrerad eller registrerad på en identitet som inte bör kunna finnas inom området, eller är en ”kopia” osv…

  • forts… när mobilerna tillverkas så blir det säkert en hel del exemplar av alla möjliga fabrikat som inte fungerar helt och fullt. Om då ”handskakningen” med operatören ändå fungerar så kan de ju ändå hela tiden säljas mycket billigt som surplus för identifieringsändamål – istället för att bara skrotas.

   • … samma sak gäller förstås att alla gamla mobiler som lämnas in vid köp av ny bör kunna användas för identifieringsändamål…

   • Förmodligen blir det billigare att göra specifika kretsar för bilarna.