Ny partiledare i Piratpartiet – Rick lämnar PL-posten

Anna TrobergIdag är det 5 år sedan Rick Falkvinge bildade Piratpartiet. Han har pga flera skäl valt att avgå och tänker sig ägna sig mera åt att få igång den internationella piratpartirörelsen och lämnar därmed över posten som partiledare till Anna Troberg.

Det har mullrat inne i partiet länge nu – ja även innan valresultatet kom i våras så det har inte kommit så någon större överraskning om att Rick Falkvinge slutar som partiledare. Att det sker just idag på 5-årsdagen av skapandet av partiet känns bara som typiskt för hur Rick Falkvinge är.

Rick Falkvinge har gjort mycket för partiet och kommer fortfarande vara en bra tillgång för partiet för hans engagemang och hans erfarenhet av frågorna gör honom till en person som är värdefull för partiet. Internationellt finns det mycket kvar att göra i piratfrågorna.

Samtidigt så behöver partiet just nu snarare en samlande kraft och inte en entreprenör som driver partiet och med dagens behovs så behöver partiet en annan kraft vid rodret. En person som då inte själv tar initiativ utan att förankra dem i partiet. En person som kan ena partiets stridande viljor och kan få partiet att återigen verka för vårt mål att driva partiets politik framåt.

Tack Rick Falkvinge för dina 5 år som partiledare för Piratpartiet.

Andra om det Rick Falkvinge, SR, SvD. DN MinaModerataKarameller, Tokmoderaten och Aftonbladet.

Tack till fotografen Jonathan Rieder Lundkvist för fotot av Anna Troberg.


3 Responses to Ny partiledare i Piratpartiet – Rick lämnar PL-posten

  1. Pingback: Stepdown reason #1: Stagnation | Falkvinge on Infopolicy

  2. Partiet är alldeles för litet och oetablerat för att gå in i adminstrativt ledarskap. Piratpartiet är vad som brukar kallas ett ide´parti. Om inte ett flöde av nya snabba ställningstaganden i aktuella frågor så ser det dessvärre dystert ut. Anna är ingen politisk ide´spruta precis och på vänstersidan överlever man knappast.

    • Partiet är för nytt för att inte gå in i administration. Problemet är att organisationen är mycket undersatt. Vad som behövs är att se över hur partiet är organiserat så att vi kan ta hand nya medlemmar, kan aktivera medlemmarna och kan få en verksam demokrati inom partiet. Det behövs 2 år av organisationsbygge i partiet för att omforma organisationen så det blir bättre på att ta hand om nya medlemmar och aktivera dem i en valrörelse.