1 001 övervakningskameror fångar inte en tjuv

EU flagganVäpnat rån i EU-parlamentet | Utrikes | SvD.

Trots att EU parlamentet har över 1000 övervakningskameror så har man inte lyckats att fånga en rånare som hösten 2009 stal 50 000 euro från EU parlamentet. Nu har det tredje rånet på två år drabbat EU-parlamentet.

Varför har de så många övervakningskameror ? Trots alla övervakningskameror så lyckas de inte fånga en rånare ?

Vem är det övervakningskamerorna övervakar ? De som finns i byggnaden är Members of Parlament (MEP), tjänstemän, lobbyister eller misstänkta brottslingar. Borde då inte övervakningskamerorna vara riktade så de kan fånga alla som rör sig i närheten av de områden där det finns mycket pengar att stjäla samt på ut- och ingångar till parlamentet ?

Men det beror på om det är misstänkta brottslingar man försöker avskräcka eller kanske det är MEP-arna man övervakar med alla dessa kameror ?


One Response to 1 001 övervakningskameror fångar inte en tjuv

  1. Dom enda som tjänar något på överdrifter av alla dessa kameror är de som säljer dem.

    Det finns tvärr alltför många lättlurade ”säkerhetsansvariga” som köper vad som helst av slickade och slipade försäljare av ”säkerhetstjänster”, bara det ger en högre inbillad ”säkerhet”.

    ”Säkerheten” blir inte bättre än de människor som är inblandade i det hela. En övetro att tekniken skall fixa allt är bortom rim och reson. Man måste tänka till själv, även om det är jobbigt.