Datalagringsdirektivet kan leda till hundratusentals förlorade jobb

Sverigedemokraterna gillar inte alls moderaternas utspel där de kallade Sds ändringsförslag till datalagringsdirektivet för utpressning.

Sd och Moderaternas hård tongångar i media tyder på att Sd kommer rösta med V + Mp förslag att använda möjligheten för en minoritetsbordläggning av datalagringsdirektivet i ett år. Enligt uppgifter jag har från inne i justitiedepartementet så var det någon alliansen redan förväntade sig skulle ske så de tänker använda det för att ta billiga poänger mot V+Mp+Sd och så sedan skriva ett ny lag när EU väl ändrar lagen – vilket sägs komma i höst någon gång. Med tre länder där direktivet bryter mot deras konstitution och flera länder som ännu inte inför datalagringsdirektivet så verkar det kunna finnas många med intresse av att ändra EU direktivet.

Jag tycker att Sd faktiskt har en poäng när de inte vill att känslig information om t.ex. vilka telefonsamtal regeringen och våra storföretags ledningar har skall lagras utomlands så andra länders säkerhetstjänster inte kan komma åt dem har viss relevans i sammanhanget. Det Sd framför är nämligen exakt samma problematik som Piratpartiets partiledare Anna Troberg tidigare framfört på SVT debatt när hon kritiserar Sveriges myndigheter för att de skickar sin epost via utlandet.

Själv undrar jag varför Sveriges regering är så villig att sälja ut sådan viktiga uppgifter till främmande staters säkerhetstjänst som de kommer ge till sina egna storföretag så de kan utkonkurrera Sveriges näringsliv ?

Vill inte regeringen att storföretagen skall bedriva verksamhet i Sverige ? Vill inte regeringen att vi svenskar skall ha jobb ? Eller är det kanske bara så att regeringen inte inser att detta är ett reellt hot och att de på något sätt tror att inte databaserna skall läcka ut och äffärshemligheter skall spridas dit det inte borde.

Själv tror jag mera på tanken att regeringen helt enkelt är inkompetent och naiva. Regeringen inser inte vad för konsekvens den lag de inför kan ha snarare än att de är genuint elaka som och vill driva Sverige i konkurs. Regeringen är helt enkelt för okunnig på IT-området så de inser inte vilken konsekvens deras lag kan ha på näringslivet med hundratusentals förlorade jobb.


2 Responses to Datalagringsdirektivet kan leda till hundratusentals förlorade jobb

  1. Klart att de inser det, och det är precis vad de är ute efter i sann Moderat anda. Moderaterna är en grupp med landsförrädare, som vill bestraffa alla företag som finns i Sverige, kombinerat med att de vill ha en hög massarbetslöshet så att de företag som trots allt blir kvar, kan lönedumpa så att Sverige blir ett U-land. Det är Reinefeldts högsta önskan. Så att det verkligen kan bli skillnad mellan rika och fattiga här med.

  2. Som de prestigebundna übermänniskor de är (läs regeringen) så erkännar man inte utan vidare att man är okunnig på IT-området.

    Skall man få regeringen att ändra på sig, så får de med andra ord inte ”tappa ansiktet” och förlora i ”trovärdighet”.