Förbjudet blockera Internet-telefonsamtal

Förbjudet blockera internetsamtal – DN.SE. Regeringen ger PTS rätt att förbjuda blockering av Skype i mobilt Internet. Flera telekombolag har förbjudit Skype för att det konkurrerar med ringtjänsten i mobiltelefonen. Nu ges PTS möjlighet att förbjuda det och kräva mera nätneutralitet i mobilt Internet.

Uppdatering 2011-02-10: Det har visat sig att vid närmare granskning av underlaget till det SvD skriver så är detta inget direkt förbud för telekombranchen att förbjuda skype. Telekombranchen kan fortsätta med det så länge som telekombolagen talar om för kunden att skype är blockerat innan de säljer sitt mobila surf.

Jag vill inte kalla det mobilt Internet – för blockerar man Skype så är det inte riktigt Internetaccess utan en begränsad surftjänst.


One Response to Förbjudet blockera Internet-telefonsamtal

  1. Pingback: Bra av regeringen om nätneutralitet « Christian Engström, Pirate MEP