Nokia mutas med 1 miljard av Microsoft

AndroidNokia kommer få 1 miljard dollar för att inte använda googles Android på sina mobiltelefoner.

Microsoft behöver köpa marknadsandelar. För trots att Windows Phone 7 är ny på marknaden så tappar de marknadsandelar. Från nov 2010 till jan 2011 så föll Microsofts marknadsandel kraftigt till 8.0%( -1.7%) samtidigt som Android ökade till 31.2%(+7.7%) och blev störst på marknaden för smartphones enligt analysföretaget Comscore.

Andrs stora är Blackberry med 30.4%(-5.4%) och Apples Iphone med 24.7%(+0.1%). Med Android 3.0 så kommer Android fortsätta och ta marknadsandelar – den versionen är även tänkt att användas i läsplattor och netbooks.

För Microsoft och Nokia kommer en svår tid för det kommer ta tid innan Nokia kommer med sina MP7 telefoner och under tiden så kommer Microsoft förmodligen fortsätta förlora marknadsandelar. Förmodligen kommer även Nokia gå kräftgång. Det ser inte ljust ut för Nokia samtidigt som fri och öppen programvara som Android starkt tar marknadsandelar från de andra.


Comments are closed.