Övertala Håkan Juholt stoppa datalagringsdirektivet!

Nu startar socialdemokraternas partikongress och magnihasa är inbjuden. På partikongressen förväntas Håkan Juholt väljas till ny partiordförande. Men en ny partiledare så kan partiet kommer förmodligen partiet byta politik och gå mot en mera vänterinriktad politik. Det talar då för att partiet kan närma sig vänstern i några frågor. Varför kan inte en av dessa frågor vara datalagringsdirektivet ?

Så trots att magnihasa är upptagen med att gå på Ung Pirats kongress så borde han verkligen fråga sig själv om det inte är viktigare och gå på Socialdemokraternas kongress och försöka bli vän med Håkan. För kan han det så kan han även kanske få in några väl valda ord om datalagringsdirektivets förskräcklighet och därmed kanske medverka till att påverka socialdemokratiska partiets inställning i frågan när frågan kommer upp till omröstning om ett år i Sveriges riksdag.

Det är viktigt för integriteten på Internet att datalagringsdirektivet stoppas. Så bege dig ut och skaffa vänner Marcus. Nu är inte du ensam jag är säker på att det finns många socialdemokrater i Piratpartiet som kan påverka partiet och få det att tänka rätt i frågan. Fler kan gå med i netroots och liksom magnihasa ta upp frågan om hur socialdemokraterna borde ställa sig i frågan att ändra från att staten använder tvångsmedel mot 2000 per år till att börja göra det mot 9 000 000 personer per år.

Få Håkan Juholt att stoppa datalagringsdirektivet.


3 Responses to Övertala Håkan Juholt stoppa datalagringsdirektivet!

  1. Pingback: Mustachprydd nätdejtande kulbo från Oskarshamn, med humor :I hell-mans värld

  2. Detta kommer inte att ske. Det finns inget att hoppas på i integritetsfrågor när det gäller Juholt. Hade t.ex. han blivit ordförande i Försvarsutskottet redan 2006, så hade det med 100 % säkerhet blivit en blocköverskridande överenskommelse om FRA-lagen våren 2007. Han är en traditionell sosse och som sådan sätter han i slutändan statens intressen framför individens. Och jag tror inte för ett ögonblick att det finns tillräckligt många i rörelsen som är beredda att ta strid för dessa frågor, som inte heller brukar hamna särskilt högt på dagordningen. Så med Juholt i ledningen lär inte ”Sossar mot storebror” och andra ha något att hämta. Mona var öppnare på den punkten.

    • S + M har majoritet i riksdagen – så det enda sättet att stoppa DLD är att få ett av de partierna att ändra åsikt.
      Hoppet är det sista om överger människan.