V, MP begär stopp för datalagringsdirektiv

Nu har V, MP formellt begärt stopp för datalagringsdirektivet.

Hoppas Sd röstar för det och vi får 1 års bordläggning.

Svenska bloggosfären är tyvärr rätt ointresserad av denna lag som påverkar dem så mycket.

Aktivitet i bloggosfären om datalagringsdirektivet

Bild från Politometern på aktivitet i bloggosfären gällande datalagringsdirektivet. Det är konstigt att så få nämner frågan när minoritetsbordläggningen nu är så aktuellt.

Andra: AlexPunktPe, Fanborgen, Ola Hassbring, SVT, SvD, VLT, Radikalen, Lake och Maria Ferm


6 Responses to V, MP begär stopp för datalagringsdirektiv

  1. Man kan jämföra med FRA-lagen. Under vårvintern 2007 var debatten livlig, men i samma stund som det stod klart att en minoritetsbordläggning väntade tystnade debattörerna. Året därpå, när det var skarpt läge, blossade debatten upp på nytt och utvecklade sig i elfte timmen till en opinionsstorm av sällan skådat slag. Det kan hända igen.

    SD behöver förresten inte göra gemensam sak med V och MP som TT tycks tro. Det räcker om de lägger ned rösterna. Reinfeldt behöver 291 JA för att stoppa bordläggningen.

      • Det är förvisso sant. Flera voteringar har varit röriga på sistone. Men i den här frågan ligger det prestige i botten. SD har ställt upp en kravlista som regeringen har ignorerat. Att i det läget stödja regeringen vore att göra självmål. Den enda faran ligger i om de orutinerade sverigedemokraterna blandar ihop JA och NEJ vid voteringen. Även ur den aspekten vore det nog tryggast om de valde AVSTÅR.

  2. Tror tyvärr inte det är så konstigt.

    De som bryr sig om frågorna mest har redan skällt sig hesa, och de övriga har mer eller mindre gett upp. Varför ska man skapa en massa debatt, demonstrationer och rabalder när de som trycker på ja-knappen i alla fall inte kommer lyssna på en, oavsett vad man säger?