Grova brottslingars penningtvätt: SMS-biljetter.

Nu är det avslöjat grova brottslingar väljer och tvätta sina pengar genom att köpa dyra SMS-biljetter och åka kollektivtrafik. Därför stoppar penningtvättlagen sms-betalning med oregistrerade kontantkort.

Detta är en konsekvens av att vi idag har ett mycket mera övervakat samhälle där medborgare inte är glada oskyldiga medborgare utan är grova brottslingar och misstänkta terrorister. Men det beror på att vi idag har politiker som inte vågar stå upp för medborgarnas mänskliga rätterigheter och följa vår grundlag.

Ett skäl till att införa SMS-betalningar är för att en myndighet helt på egen hand – utan direkt stöd i någon lag förbjudit kontanta medel i kollektivtrafiken på bussar. Arbetsmiljöverkets beslut kan vara olagligt och skulle behöva prövas i en rättegång.

Problemet är att i lagen om riksbanken så är alla skyldiga att ta emot lagliga betalmedel och sedlar och mynt är faktiskt det enda lagligen etablerade betalmedlen. Väljer man att bara ta emot betalning på annat sätt så bryter man mot lagen. Offentliga sektor måste enligt en hovrättsdom acceptera att ta emot pengar som sedlar och mynt.

Nu är inte detta enda tillfället där man i dagens samhälle försöker undergräva den lagliga rätten att använda statens betalmedel. Bankerna har gemensamt bestämt att stoppa kundernas möjlighet att förvara kontanter i sina bankfack. Ett sådant gemensamt beslut borde vara ett brott mot konkurrenslagstiftningen som förbjuder företag i samma branch att gemensamt komma överens om regler för relationen mot kunderna.


9 Responses to Grova brottslingars penningtvätt: SMS-biljetter.

 1. Pingback: Tvättar terrorister pengar via sms? | Liberaldemokraterna

 2. 28.10.09 at 22 20 ……………….Anders L..Det politiska systemet fungerar inte sa att det maximerar medborgarnas livskvalitet det har blivit sa att det lever sin egen varld dar vaxande byrakrati och allt fler ansvarsomraden upptar allt… .For 75 ar sedan fanns fa politiker de var dessutom oavlonade ett hedersuppdrag. .Sen blev det en karriar dar man kan ga som Margot till skattefria inkomster som inte ens grova brottslingar kan dromma om saklart helt utan koppling till det samlade vardet av livsverket da skulle det flesta politiker i dag do med enorma skulder . .Eller hur?.

  • Du har en väldigt cynisk syn på människorna i det politiska systemet. Du borde fundera på att kanske bli politiker så att i alla fall en politiker inte är sådan ?

 3. Pingback: Polis & brott, del 2 « OlofB[eta]

 4. ”Ett skäl till att införa SMS-betalningar är för att en myndighet helt på egen hand – utan direkti stöd i någon lag förbjudit kontanta medel i kollektivtrafiken på bussar. Arbetsmiljöverkets beslut kan då vara olagligt och skulle behöva prövas i en rättegång.”

  Varför anmäler du det inte så det prövas? Inget gör sig själv.

  • Jag är inte part i ett eventuellt mål. Så blir lite svårt.

 5. Detta är rätt spännande, för det öppnar upp för en helt ny svart marknad. Vilken busschafför kommer att förvägra mig rätten att åka om jag viftar med en sedel? Ända skillnaden blir ju att sedeln hamnar direkt i chafförens ficka. Detta kan visserligen minimeras genom att fler kontrollanter anställs, men det kommer ju att hamna på resenärernas biljettpris. Man skulle kansek ta och skola om sig.