Linux: Slackware 13.37 och Ubuntu 11.04

selinux logoIdag är det dubbelsläpp på Linux-distributioner. Slackware 1337 och Ubuntu 11.04 är släppa.

Slackware är den äldsta linux-distriutionen som fortfarande existerar. Det är även den distribution jag började med när jag startade med Linux en gång i tiden. Sedan dess har jag provat på några olika distributioner men Slackware har en speciell plats i mitt hjärta och är fortfarande min favoritdistribution.

Ubuntu är idag den största linux-distributionen och en ny sådan gör att många inbitna Linux-användare blir glada och kastar sig över den. Dock vill jag höja ett litet varningens tecken för att det kan finnas problem med vissa NVIDIA grafikkort med denna så försäkra er om att den fungerar innan ni uppgraderar. Jag måste erkänna att jag är inte speciellt glad över att de bytt till Unity för fönstersystemet – men det kanske blir bättre så det får tiden utvisa.

Men just nu kör jag främst Ubuntu 10.04 LTS den gör att jag säkert kan fortsätta med min dator utan att behöva uppdatera linux-distributionens. Jag överlåter åt andra hitta alla problem i de nya distributionerna. Vill man slippa problem så är det alltid bra att vänta på att uppgradera och låta andra hittar buggarna åt en.

Kanske jag uppgraderar men i så fall kommer jag förmodligen prova Slackware 13.37 först – för vem kan motstå en Linux-distribution med ett sådant versionsnummer ?


Comments are closed.