Maud Olofsson i blåsväder

Regeringen men främst Maud Olofsson har fått en ny KU-anmälan på halsen. Enligt Lars Johansson(s) har han källor på Vattenfall som hävdar att näringsdepartementet kände till avtalet som gav den avgående Vattenfallschefen stora avgångsvederlag.

Vattenfall är även under kritik för att de givit chefer i tyskland stora avgångsvederlag i strid med gällande svenska regler om vilka avtal de svenskägna statliga bolagen skall ha för regler gällande chefers avgångsvederlag. Dessutom så har Vattenfall problem med att man i Tyskland vill stänga de gamla kärnkraftverken.

Maud är även i blåsväder i sitt eget parti där många nu börjar kräva hennes avgång. Med ett dåligt valresultat och 10 år i makten så börjar centern tröttna på henne och hon får nog gå. Tänkbar efterträdare där är Annie Johansson en aktiv bloggare eller varför inte IT-ministern Anna-Karin Hatt.


Comments are closed.